Meditatie livestreams; afgezonderd en toch in verbinding

Vanwege het coronavirus is Meditatie Instituut Vihara genoodzaakt om de reguliere meditatielessen te verplaatsen. In plaats daarvan begeleidt meditatieleraar Gerjan Schoemaker iedere maandagavond om 20.00 uur een geleide meditatie via een Youtube Livestream. Deze is voor iedereen vrij toegankelijk. Een voordeel van een livestream ten opzichte van de reguliere lessen, is dat meer mensen mee kunnen doen. Juist nu is er gelegenheid om naar binnen te keren en is er behoefte aan grote verbondenheid. 

Passend bij de situatie wordt er begonnen met een vierluik gericht op onze hartkwaliteiten: Liefdevolle vriendelijkheid, Compassie, Gelijkmoedigheid en Medevreugde.

Mediteer je ook mee? 

Hoe prachtig is het om vanuit een eigen locatie, toch in verbinding samen te kunnen mediteren op deze hartkwaliteiten. 
23 maart om 20.00 uur start de volgende livestream. 
Het werkt heel eenvoudig door de eerstvolgende livestream te openen op https://www.vihara.nl/livestreams/Toelichting op de Vier Hartkwaliteiten

De meditatie gericht op liefdevolle vriendelijkheid is er op gericht om tot een meer onvoorwaardelijke en onbegrensde liefde te komen. Dit is ook wel een tegengif voor vormen van irritatie en boosheid en versterkt de verbinding met alle anderen.
– Bij de meditatie gericht op compassie maken we liefdevol contact met vormen van pijn en lijden bij onszelf en anderen. Gegrond in gelijkmoedigheid is dit geen medelijden, maar een liefdevol mededogen.
– Gelijkmoedigheid is een vorm van evenwichtig zijn. Het vermogen om in verbinding te zijn en je toch niet te laten leiden en meeslepen door emoties. Een tegengif voor allerlei vormen van weerstanden als ongecontroleerde angst, boosheid en verdriet. Deze emoties mogen er zijn, maar door gelijkmoedigheid hebben wij controle over deze emoties, in plaats van dat deze emoties ons in de greep hebben.
– Bij de meditatie op medevreugde oefenen we om blij te zijn voor de voorspoed en vreugde bij een ander. Medevreugde is een tegengif voor vormen van jaloezie en afgunst.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *